BMX en FCC Barendrecht

Welkom bij FietsCrossClub Barendrecht

FCC Barendrecht werd in 1983 opgericht en was gevestigd op het sportpark de Bongerd. Sinds begin 2018 zijn we verhuist naar Sportpark “De Doorbraak”. De nieuw aangelegde baan en clubhuis voldoen aan de laatste normen, iets waar we erg trots op zijn. Het Clubhuis delen wij met de tourfietsclub Barrhopoort.


FCC Barendrecht is een gezonde, gezellige vereniging met ambities en heeft momenteel meer dan 110 leden en is groeiend. FCC Barendrecht heeft in het verleden al verschillende kampioenen voortgebracht zoals de dubbele nationale kampioen bij de junioren in 2010. De laatste jaren zien we een sterk stijgende ambitie. Zo zijn we van 75% (2017) naar 90% (2018) wedstrijd rijdende leden gegaan. Leden die de lat ook steeds hoger leggen en goed presteren. Wedstrijd rijden is echter niet verplicht, er is ook voldoende ruimte om lekker recreatief te fietscrossen.


BMX is een unieke, (soms ook extreme), sport waarbij de rijders niet alleen hun energie kwijt kunnen en veel plezier beleven, maar ook een sport waarin snel progressie te maken is en de rijders met regelmaat kleinere of grotere overwinningen kunnen behalen.


BMX is ook een sport waarin de rijders veel leren over zichzelf, hoe om te gaan met winnen, verlies, een harde val maar ook hoe je je mederijders kan steunen. BMX kent een gezonde rivaliteit tijdens wedstrijden maar ook veel gezelligheid en samenhorigheid tijdens trainingen of naast de baan. BMX is echter ook een sport van respect, regels en orde, een noodzakelijk basis om een veilige omgeving te creëren waarin we met plezier kunnen fietsen. Kortom BMX is een leuke uitdagende sport waarin je jezelf sportief, persoonlijk en mentaal kan ontwikkelen en natuurlijk meest belangrijk veel plezier kan hebben.


Met de nieuwe baan, de toenemende doelstellingen en het groeiend aantal leden werd begin 2018 het bestuur uitgebreid tot 7 bestuursleden. Daarnaast werden ook de commissies opnieuw neergezet en zijn goed gevuld met vrijwilligers. Een mooie basis voor de toekomst.


Met vriendelijke groet,


Het bestuur van FCC Barendrecht