BMX en FCC Barendrecht

Welkom bij FietsCrossClub Barendrecht

FCC Barendrecht werd in 1983 opgericht en was gevestigd op het sportpark de Bongerd. Sinds begin 2018 zijn we verhuist naar Sportpark “De Doorbraak”. De nieuw aangelegde baan en clubhuis voldoen aan de laatste normen, iets waar we erg trots op zijn. Het Clubhuis delen wij met de Barrhopoort.

FCC Barendrecht is een gezonde, gezellige en groeiende vereniging met ambities. Zo  is het aantal wedstrijd rijdende leden jaarlijks groeiende, we bieden tenslotte ook voor elk niveau mooie wedstrijden aan. Hierdoor leggen de leden de lat ook steeds hoger  en presteren goed. Wedstrijd rijden is echter niet verplicht, er is ook voldoende ruimte om  recreatief te fietscrossen.

BMX is een unieke, extreme, sport waarbij de rijders niet alleen hun energie kwijt kunnen en veel plezier beleven, maar ook een sport waarin snel progressie te maken is. De enthousiaste rijders kunnen met regelmaat kleinere of grotere persoonlijke overwinningen behalen.

BMX is ook een sport waarin de rijders veel leren over zichzelf, hoe om te gaan met winnen, verlies, een harde val maar ook hoe je je mederijders kan steunen. BMX kent een gezonde rivaliteit tijdens wedstrijden maar ook veel gezelligheid en samenhorigheid tijdens trainingen of naast de baan. BMX is echter ook een sport van respect, regels en orde, een noodzakelijk basis om een veilige omgeving te creëren waarin we met plezier kunnen fietsen. Kortom BMX is een leuke uitdagende sport waarin je jezelf sportief, persoonlijk en mentaal kan ontwikkelen en natuurlijk meest belangrijk, veel plezier kan hebben.

Met de nieuwe baan, vernieuwde doelstellingen en het groeiend aantal leden werd begin 2018 het bestuur uitgebreid tot 7 bestuursleden. Daarnaast werden ook de commissies opnieuw neergezet. Nu 5 jaar later kunnen we wel stellen dat we een mooie basis hebben gelegd voor de toekomst. Een basis waar het ook voor de vrijwilligers leuk is om aan de noodzakelijke vrijwillige taken mee te werken.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van FCC Barendrecht