Algemene Ledenvergadering

Wij willen graag alle leden en ouder(s)/verzorger(s) uitnodigen om aanwezig te zijn op vrijdag 7 april. Aanwezigheid gewenst om 19.15 en start vergadering om 19.30 uur, locatie clubhuis FCC Barendrecht (voor de aller laatste keer op de oude locatie).

Relevante stukken vindt u in de persoonlijke uitnodiging welke via mail is verstuurd.

 

 

NK 2012 Gekwalificeerden

Hierbij de definitieve lijst met gekwalificeerden voor het NK BMX op 29 april in Klazienaveen. Klik hier voor de lijst

Afmelden: Indien je niet mee kunt doen ben je verplicht om af te melden voor donderdag 26 april 2012, vóór 14.00 uur per post of vóór 23.00 uur per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Krantenartikel De Schakel 19 april

 

schakel19april2012

BMX talent uit Barendrecht verstevigt kopposities

Afgelopen zondag werd in Velsen-Noord alweer de derde ronde gereden in de BMX-west competitie. De leden van FCC Barendrecht waren weer goed vertegenwoordigd en hebben er behalve een sportieve dag ook een gezellige dag van gemaakt. De baan van de FCC Wijkeroog in Velsen-Noord is een moeilijke baan en zorgt vaak voor nogal wat valpartijen. Voor Barendrecht bleven die valpartijen dit keer beperkt tot Stijn Ouwens die in de manches van de boys 7 jaar en jonger lelijk ten val kwam. Doordat hij in de andere races twee keer eerste was geworden kon hij toch door naar de finale waar hij ook eerste werd. Bij de boys 9 jaar was Boyd Visser de man op dreef. Hij reed snel, technisch en slim naar drie knappe eerste plaatsen in de manches en ook een eerste plaats in de finale. Het maximaal te behalen puntenaantal was zodoende voor Boyd, die hiermee net als Stijn Ouwens zijn plek aan de top na drie wedstrijden steeds steviger in handen krijgt.

Ron van Wijk knokte zich naar een mooie vierde plek in de totaalstand van deze competitie. De boys 10 jaar waar Ron in uitkomt, is een druk bezette klasse met 32 deelnemers per race. Deze jongens zijn zeer aan elkaar gewaagd en iedere race is het weer stuivertje wisselen om de finaleplaatsen. Dit keer was Ron inde finale de pineut. Hij kwam klem te zitten in het gedrang en moest genoegen nemen met een plek in de achterhoede. Door het kleine puntenverschil tussen de nummers 1 tot en met 8 houdt Ron echter voorlopig nog ruim zicht op een erepodium aan het eind van de competitie.

Talent Rick van Rijn staat voorlopig op de twaalfde plaats bij de boys 12, maar heeft één wedstrijd minder gereden dan de rest van het veld. Aangezien aan het eind van de rit de twee slechtste resultaten geschrapt worden, heeft Rick nog ruim zicht op een plek in de top vijf.

Bij de boys 13 jaar was Kyley Molendijk voor de derde keer op rij oppermachtig. Hij behaalde alleen maar eerste plaatsen en staat zodoende met een behoorlijke voorsprong nummer een in zijn klasse. Maar ook Raphael Ummels, uitkomend in dezelfde klasse houdt zicht op een plek bij de eerste drie. Hij had afgelopen zondag niet de beste race in de finale en moest een aantal rijders voor laten gaan, maar het puntenverschil met de nummer twee is zo klein dat er, met nog zes wedstrijden te gaan, nog genoeg kansen komen om een gooi te doen naar de nummer twee positie.

Ook het vermelden waard is de prestatie van Estelle Marinus die op een stevige vierde plek staat in de ranglijst bij de ladies 15+. Bij deze dames is een flinke strijd gaande iedere wedstrijd en wordt met het mes tussen de tanden ieder puntje verdedigt. Estelle handhaaft zich tussen al dat geweld bijzonder goed.

Aanstaande zaterdag 21 april is er bij FCC Barendrecht op sportpark de Bongerd een open dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen geïnteresseerden langskomen om eens een rondje te doen over een echte BMX baan. Fietsen, helmen en handschoenen heeft de club op die dag te leen. Daarnaast zijn er enthousiaste ouders en rijders aanwezig om demonstraties te geven, inlichtingen te verstrekken en aankomend rijders te begeleiden.