BMX & FCC Barendrecht

FCC Barendrecht heeft sinds 1983 zijn thuis op sportpark de Bongerd. Sinds het ontstaan in de jaren 80 met een aantal jaren hoogtij was de BMX sport wat afgezakt echter nu fietscross een Olympische sport is, is de interesse sterk stijgend.

FCC Barendrecht groeit dan ook jaarlijks met ruim25% tot ondertussen meer dan 95 leden. We zijn ambitieus en willen naar de 100+ leden. Over ambitities gesproken. Daar zijn wij als BMX'ers goed in om deze waar te maken, zoals blijkt uit de dubbele nationale kampioene BMX 2010 bij de junioren die uit Barendrecht komt, en daarmee ook Barendrechtse sportvrouw van het jaar werd. Nog niet zolang geleden hadden we zelfs een wereldkampioene en ook zij werd Barendrechtse sportvrouw van het jaar.

De nodige rijders afkomstig uit Barendrecht rijden met hart en ziel en leveren mooie resultaten af. Sprinters gaan nu eenmaal vooral hard en genieten van alles geven om als eerste bij de finish te zijn. Kinderen en jongeren kunnen in de fietscross hun energie kwijt, kunnen leren van competitie en inzet bij iets wat ze leuken vinden om te doen. BMX is een unieke extreme sport, aan het geheel andere uiteinde van het spectrum als bijvoorbeeld voetbal, en brengt daarmee ook een andere groep jongeren aan het sporten. Daarnaast zijn er grote aantallen Barendrechtse jongeren, die geen lid zijn van FCC Barendrecht, maar die dagelijks rondjes rijden over de openbare baan, een eerste aanzet naar rijden voor FCC Barendrecht.